Remodeling Haus zum Barfüsser, Münsterhof Zurich 2016/2019

  • Building: Old townhouse integrally listed
  • Year of construction: Starting at 1300
  • Client: Private
  • Assignment: Partial renovation apartments  Wohnungen, 1st floor, 3rd floor
  • Services: Planning and realization
  • Project handling: Christine Hotz Steinemann

The community hall at the Münsterhof is part of the high medieval square perimeter development at the Münsterhof in Zurich. The house has 6 floors, which were gradually renovated. The fixtures of the last decades are removed. By exposing the visual axis between the two main rooms located on the facades, the depth of the house can be experienced and the apartments appear more airy and spacious. The existing valuable surfaces are preserved and treated. Fractures are articulated and tell the story of the house.


Photography: Stefan Jäggi


More projects